Sestdiena, 20 Aprīlis 2024

Vārda diena: Mirta, Ziedīte

Vienmēr izvēlieties visgrūtāko ceļu - uz tā jūs nesatiksiet konkurentus.

Šarls de Golls

Nedēļas nogalē pilsētas Adventes vainagā iedegsies pirmā svece

Jau šo sestdien, 26. novembrī plkst. 17.00 ar īsu svētbrīdi lielajā Daugavpils pilsētas Adventes vainagā, skvērā pie Sv. Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīcas tiks iedegta pirmā svece.

Advente ir kristiešu liturģiskā gada sākums. Tas ir Jēzus bērniņa piedzimšanas svētku gaidīšanas laiks, kas sākas četras svētdienas pirms Ziemassvētkiem. Parasti šis laiks tiek saistīts ar klusumu, gaidīšanas prieku un gavēni.

Nozīmīga tradīcija gaidot svētkus ir Adventes vainags. To parasti veido no egļu zariem un rotā ar četrām svecēm, kas simbolizē četras Adventes svētdienas. Adventes vainaga tradīcijas aizsākumi meklējami Vācijā 16. gadsimtā Vācijā, taču mūsdienām ierasto veidolu vainags ieguva vien 19. gadsimtā.

Ievērojot Adventes laika tradīcijas, kā jau katru gadu, arī šogad Daugavpilī, skvērā pie Sv. Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīcas tiks uzstādīts lielais pilsētas Adventes vainags. Adventes priekšvakarā, 26. novembrī plkst. 17.00 daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz īsu svētbrīdi un pirmās Adventes sveces iedegšanu. Savukārt, plkst. 18.00 Sv. Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīcā notiks Dievkalpojums.

Daugavpils.lv