Piektdiena, 29 Marts 2024

Vārda diena: Agija, Aldonis

Ir tikai viens veids, kā izvairīties no kritikas: neko nedariet, neko nesakiet un esiet nekas.

Aristotelis

Aicinām uz Daugavpils pilsētas svētkiem!

Šī gada 1. – 4. jūnijā norisināsies Daugavpils pilsētas svētki „Ar Daugavpili sirdī”, kas veltīti pilsētas 748. dzimšanas dienai.

Pēc vairāku gadu ierobežojumiem ar pilnu jaudu – ārvalstu viesmāksliniekiem, svētku gājienu un salūtu, 3 āra koncertskatuvēm, daudzveidīgām koncertprogrammām un citām aktivitātēm piepildītām četrām svētku dienām – Daugavpils pilsētas svētku organizētāji, atgriežoties ierastajā pilsētas svētku svinēšanas režīmā, aicina pilsētniekus un viesus būt kopā un baudīt Daugavpils viesmīlību. Šoreiz svētki tiek ieskandināti jau 31. maijā, kad meditatīvās ērģeļmūzikas noskaņās ikviens tiek aicināts baudīt festivālu „Latgales Ērģeļu dienas”, savukārt Daugavpils pilsētas svētku aktivitātes ar Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas svinībām Dubrovina parkā, tradicionālajiem Forštates svētkiem un Daugavpils teātra koncertprogrammu tiek uzsāktas 1. jūnijā.

No piektdienas, 2. jūnija, svētku noskaņa visas dienas garumā jau būs baudāma arī Daugavpils Universitātes skvērā, A. Pumpura skvērā un dažādās Daugavpils kultūras iestādēs.  Līdzās daudzveidīgajai koncertprogrammai, III Latvijas akordeonistu orķestru salidojumam un izklaidēm bērniem, savu darbību uzsāk arī svētku tirdziņš Rīgas ielā un āra kafejnīcas. Bet no plkst. 18:00 svētki sāks skanēt arī uz galvenās pilsētas svētku skatuves Vienības laukumā, kur uzstāsies grupas „Bel Tempo”, „Carnival Youth”, „The Sound Poets” un dziedātājs Fēliks Šinders (Felix Shinder).

Kulmināciju Daugavpils pilsētas svētki sasnigs sestdien, 3. jūnijā, kad pēc Covid-19 pandēmijas pārtraukuma atkal norisināsies tradicionālais Daugavpils pilsētas svētku gājiens, kurā šoreiz, pārstāvot dažādas pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumus, biedrības, radošos kolektīvus un citas organizācijas, piedalīsies aptuveni 3000 dalībnieku. Tā kā šis gads ir XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku jubilejas gads, Daugavpils pilsētas svētku oficiālās atklāšanas koncertā, kas norisināsies pēc gājiena, pilsētas radošie kolektīvi vienosies kopīgā krāšņā koncertprogrammā, katrs izpildot daļu no Dziesmu un deju svētku repertuāra.

Visas dienas garumā turpinās darboties arī skatuves Dubrovina parkā, A. Pumpura skvērā, Svētku tirdziņš, āra kafejnīcas un atrakcijas bērniem. Šajā dienā programmu papildinās arī sportiskās aktivitātes, kuras varēs ne tikai vērot, bet arī tajās iesaistīties.

Tuvojoties dienas noslēgumam, no plkst. 19:00 uz galvenās pilsētas svētku skatuves uzstāsies gaidītākie skatuves mākslinieki – grupa „KJ Collective” (Lietuva), Ivo Fomins (Latvija) un Vera Brežņeva (Ukraina). Bet uz svētku krāšņāko notikumu, svētku salūtu Daugavmalā, ikviens tiek aicināts plkst. 23:15.

Daugavpils pilsētas svētku noslēguma dienā, 4. jūnijā, paralēli aktivitātēm pilsētas centrā interesenti tiek aicināti apmeklēt arī Daugavpils cietoksni, kur norisināsies „Krāmu tirdziņš”, Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonija un auto izstāde. Bet plkst. 18:00 stadionā „Lokomotīve” – 2023. gada Polijas 2. līga spīdvejā.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” un pašvaldības iestādes. Informācija: www.daugavpils.lv.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti Daugavpils valstspilsētas pašvaldības  publicitātes un vēsturiskām vajadzībām

DAUGAVPILS PILSĒTAS SVĒTKU PROGRAMMA (LAT) PDF

DAUGAVPILS PILSĒTAS SVĒTKU PROGRAMMA (RUS) PDF

Papildu informācija:
Daugavpils valstspilsētas
Pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde”